Telephone Number Detection

TIETOA ASBESTISTA

// ASBESTI RAKENNUSAINEENA


Asbestia on ennen käytetty rakentamisessa tulenkestävänä eristeenä ja vahvana sidosaineena. Asbestia käytettiin rakentamisessa 1920-1990 luvuilla muun muassa eristeissä, maaleissa, liimoissa, laasteissa ja julkisivumateriaaleissa. Asbesti on voimakas karsinogeeni, joka aiheuttaa keuhkosyöpää, asbestoosia ja muita keuhkopussin sairauksia. Elimistöön päästyään asbesti ei poistu sieltä ikinä, ja sairaudet voivat puhjeta vasta kymmenien vuosien jälkeen altistuksesta ja jo lyhytaikainen altistuminen riittää sairastumiseen. 


Suomessa asbestiin liittyvää lainsäädäntöä kiristettiin vuonna 2016. Nykyään kaikissa yksityisissäkin rakennushankkeissa ja purkutöissä täytyy aina suorittaa ensin asbestimittaukset ja purkutöissä asbestimittaukset pitää suorittaa myös vielä jälkikäteen. Mikäli asebstia löytyy, purkutyöt saa ainoastaan suorittaa asbestipurkuun erikoistunut tekijä.


// TEEMME MYÖS ASBESTIKARTOITUKSIA

 

Olemme valtuutettu asbestikartoituksen ja muiden asbestitöiden ammattilainen ja suoritamme asbestimittaukset remonttikohteessasi luotettavasti ja nopeasti. Mikäli kohteesta löytyy asbestikartoituksessa asbestia, voit myös tilata meiltä tilanteen vaativat asbestipurkutyöt.

 


OTA YHTEYTTÄ JA KERROMME LISÄÄ